Interview Jacco Gunnink, koper hofwoning

Ik ben Jacco Gunnink, 28 jaar en werk als manager in een supermarkt. Ik ben geboren en getogen in Emmeloord. Ik woon nog bij mijn ouders en sinds begin 2023 op zoek naar een woning voor mijzelf. Na 11 bezichtigingen en evenveel afwijzingen, kwam project Emmelhage voorbij.

Met de inschrijving heb ik random een aantal voorkeurswoningen aangegeven. Binnen een uur belde de makelaar mij met de mededeling dat bouwnummer 50, een hofwoning Windroos, beschikbaar was en ze vroegen of ik hier belangstelling in had. Drie dagen later zat ik bij de makelaar om de brochure door te nemen. Al snel maakte ik de keuze om hier voor te gaan.

Later bleek dat het geen probleem was om de financiering rond te krijgen. Dankzij de A+++ isolering is er sinds dit jaar een extra mogelijkheid om meer te lenen. Er zijn nog meer voordelen aan de aankoop van een nieuwbouwwoning. Geen biedingen die worden afgewezen of andere belangstellenden die je net voor zijn. Deze woningen zijn gasloos. Na het plaatsen van een aantal zonnepanelen, kan ik nagenoeg kosteloos gebruik maken van energie. 

Naast dat ik een kleine eigen tuin krijg, is een gezamenlijke tuin voor mij ook nog spannend, maar ik vertrouw erop dat er leuke buren komen; dan is het juist leuk om de tuin te delen. Er kan een leuke sfeer ontstaan tussen alle buren. Het grootste voordeel is dat het onderhoud wordt uitgevoerd. Hierdoor blijft de tuin netjes en verzorgd. 

Bouwplan Emmelhage is voor veel mensen nieuw, blijkt als ik ze er over vertel. De reacties zijn heel positief, maar omdat het een nieuw concept is in Emmeloord vinden mensen het nog wel spannend.

Iedereen die ik spreek, vindt dit helemaal bij mij passen. Aangezien ik alleenstaand ben en ik op dit moment minder behoefte heb aan een eigen tuin, maar wel behoefte heb aan een normale woning en geen appartement. 

Ik verwacht dat ik straks een supermooie woning heb voor mijzelf en dat ik met veel plezier als starter mijn intrek kan nemen.

Jacco Gunnink